Křehká krása přehled

Křehká krása
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472392/bmid_krehka-krasa-siU-472392.jpg 4 78 78

Skleněná sága série

1. díl

V durynské vesnici Lauscha běžel život po staletí stále stejně. Zdejší skláři byli vyhlášení svým uměním, které předávali z otce na syna. Joost Steinmann vedl úspěšnou rodinnou dílnu, přestože měl jen tři dcery. Když ale nečekaně zemřel, zůstaly Johanna, Ruth a Marie bez peněz. Jak mají tři osamělé ženy přežít v mužském světě? Podle tradice bylo foukání skla vyhrazeno pouze mužům, ženy mohly jen pomáhat se zdobením. Nezbylo jim nic jiného než přijmout práci u konkurence. Ani celodenní dřina jim ale nezajistila dost prostředků k přežití. Nejstarší Johanna se proto vydala do města, kde se stala asistentkou jednoho ze zdejších obchodníků, který prodával sklo do celého světa. Ruth se rozhodla získat bohatého manžela a nejmladší Marii, stále zasněnou a tichou, natolik uchvátilo jiskřivé kouzlo skla, že porušila všechna pravidla a tajně usedla ke kahanu svého otce. Všechny tři ale budou muset ještě zdolat mnoho překážek a spojit síly, aby si splnily svůj sen o nezávislosti a svobodě.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

Die Glasbläserin , 2000


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Křehká krása. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

orinka3
28.07.2023 2 z 5

Asi dopálím předešlé nadšené čtenářky......ale opravdu nemůžu tolik chválit. Jen jsem to natěšeně před spaním otevřela, přečetla pár kapitol - a zažila hořké zklamání. To je echt červená knihovna, akorát obalená do historického hávu. Těžkopádný, kýčovitý styl, líbivě upravená pohádka. To není věrný obraz doby, to je cukrlátková podívaná pro naivní a romantické duše. Já si byla včera v knihovně půjčovat svou várku knih, narazila na cosi novějšího v regále, přečetla anotaci na obálce a myslila, že si beru něco podobného Falknovské huti od Vondrušky. Kdepak....tak jsem dala aspoň ty dvě hvězdičky a i to jen kvůli tomu, že jsem to nedočetla. Obávám se, že pak by to bylo ještě horší ;)

lucakuca
02.01.2023 4 z 5

3 sestroženy - 3 osudy - 3 bojovnice.
Příjemné čtení, které lehounce plyne svým poklidným tempem. ..
V půl knížky jsem byla maličko nervózní, tak kdy už proběhne ta anotace!!!!!!
Kdy to vypukne, ta dámská jízda, ten vpád do mužského světa?


lexikon_tf
19.08.2022 5 z 5

Byl jednou jeden starý sklář a ten měl tři dcery. Jednoho dne sklář zemřel a dcery se musely o všechno starat samy. A tak se ta nejstarší vypravila na zkušenou do města, prostřední si vyhlédla bohatého ženicha a ta nejmladší - ta usedla tajně k otcovu kahanu a pustila se do práce.
Miluju romány z období 18.-19. století. Tenhle jsem si nechala na Vánoce a krásně se mi strefil atmosférou, příběhem i stylem psaní! A že je to první díl ságy, to jsem taky nevěděla, o to víc se teď těším na další díly!
Ke knize jsem se dostala díky Čtenářskému klubu na Facebooku a jsem za to moc ráda, bylo to pro mě kouzelné čtení! Moc doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Křehká krása v seznamech

v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených4x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst120x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech4x