Slib přehled

Slib https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498948/bmid_slib-zCz-498948.jpg 5 357 357

Obětovala se pro ně. Teď je čas platit. Je léto po střední škole. Šest talentovaných přátel má po zkouškách a čeká je zářivá budoucnost. Jenže pak se pustí do riskantní zábavy a způsobí smrtelnou nehodu. Sen o prestižních univerzitách se rázem změní v noční můru o životě ve vězení. Ve vypjaté situaci se osmnáctiletá Megan rozhodně vzít vinu na sebe. Ostatní jí za to slíbí, že jí po propuštění z vězení splní jakékoliv přání. O dvacet let později je Megan na svobodě a hra začíná. Šestice nadaných středoškoláků si užívá léto po posledním ročníku a těší se na zářnou budoucnost, která je čeká po studiu na těch nejlepších univerzitách. Felix chce vést svou vlastní společnost, Dan chce prorazit v akademickém světě, Xavier plánuje vydělávat miliony v Londýně. Talitha má převzít otcovu právnickou firmu a Amber se chce stát premiérkou. To léto se ale, povzbuzeni drogami, alkoholem a arogantní vírou ve vlastní dokonalost, pustí do nezodpovědného kousku. Pětkrát všechno dobře dopadne, ale pošesté se hra ošklivě zvrtne. Večer před vyhlášením výsledků závěrečných zkoušek při ní zahyne matka se dvěma malými dětmi. Sen o prestižních univerzitách se rázem změní v noční můru o životě ve vězení. Ve vypjaté situaci se Megan, nejchytřejší a nejtalentovanější z celé party, rozhodne vzít vinu na sebe. Ostatní ať si vedou své úspěšné životy, ona za ně trest odpyká – pod podmínkou, že každý z nich jí po propuštění splní jakékoliv přání. Po dvaceti letech je Megan na svobodě a nastává čas zúčtování.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Pact , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slib. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (113)

edith79
dnes 5 z 5

(SPOILER) Kniha začíná jako Young Adult, kde si partička studentů myslí, že jim patří svět a podle toho se chovají. Bohužel to nezůstane bez následků a všechno se ošklivě zvrtne. Jena dívka se rozhodne vzít vinu na sebe a ostatní si myslí, že jsou ze všeho venku. Velký omyl. Po dvaceti letech, kdy teď už žena Megan opouští vězení se začnou dít věci.
Skvělý thriller, který mě úplně pohltil. Nedalo se knížku odložit a byla to jízda.
Jen jsem si celou dobu myslela, že všechno dopadne úplně jinak, že je tu někdo, kdo by v tom mohl mít prsty, kdo dvacet let čekal na vendetu a nebylo by divu. Dopadlo to však úplně jinak, ale i tak velmi napínavé a překvapivé rozuzlení.

veronika9143
16.05.2024 4 z 5

Nebýt konce, který mě malinko zklamal, tak bych knize dala pět hvězdiček a to zasloužených. Začátek byl bravurní, zápletka dokonalá, popis postav excelentní. Nevadil mi ani tak závěr, je to psychothriller, takže čekáte, že to nebude všechno jenom tak. Vadilo mi, že to nebylo pořádně vysvětlené. Chyběla mi odpověď - proč se stalo, co se stalo. Kdo už má nějakou knihu od Bolton přečtenou, tak ví, že je to jistota dobrého psychothrilleru.


LiLOn
09.05.2024 3 z 5

Přiznám se, že thrillery čtu spíše okrajově a zrovna vášnivý čtenář detektivek taky nejsem, ale zaujal mě název a první dvě věty anotace, tak jsem se na knihu vrhla.

Když pominu některé faktické nesrovnalosti (například že auta jen tak nevybuchují, pokud nejsme v Kobře 11), dost jsem si užívala psychické prožívání postav v situaci, do které se málokdo dostane. Mám ráda takové knihy, i když ne vždy musí jít doslova o všechno.

Jenom nevím, proč to tolik autorů musí zabít koncem. V tomto případě jde o posledních cca 70 stran knihy. Ta gradace byla naprosto zbytečná a vysvětlení Meganiných pohnutek úplně mimo mísu z hlediska jejího charakteru.

Uvažovala bych o 4,5 hvězdách, kdybych přestala číst na straně 320, jenže tam ta kniha, bohužel, neskončila, takže dnes to máme za 3,5 hvězdy zaokrouhleno dolů.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slib v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených445x
ve Čtenářské výzvě31x
v Doporučených22x
v Knihotéce199x
v Chystám se číst253x
v Chci si koupit61x
v dalších seznamech4x