Spolubydlící přehled

Spolubydlící
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167590/bmid_spolubydlici-Evu-167590.jpg 3 296 296

Že někdo vypadá jako šedá myška, ještě neznamená, že nám neudělá ze života peklo. Hledání nového spolubydlícího je pokaždé krok do neznáma. Jenomže Allie Jonesová nemá jinou možnost. Vyhodila z bytu bývalého přítele Sama, protože jí byl nevěrný, a teď potřebuje, aby se s ní někdo podělil o nájem. Hedra Carlsonová jí připadá jako sázka na jistotu. Stydlivá šedá myška určitě nebude pouštět hlasitou muziku a nechávat na podlaze špinavé ponožky. A přece je na Hedře cosi divného. Nepokrytě Alii závidí, jak vypadá a jaký vede život. A pak začnou ty obscénní telefonáty – Allie netuší, kdo jí volá, ale on zná její jméno. Potom se jí ztratí kreditní karty. A nakonec ke svému zděšení zjistí, že Hedřin šatník má naprosto stejný obsah jako ten její. Allie o tom nemá ani tušení, ale její unylá spolubydlící se s ní zdaleka nedělí jen o nájem. Krvavá noční můra právě začíná...... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

Single White Female , 1992


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Spolubydlící. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (91)

Rose-Mary
19.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Napínavý detektivní příběh o mladé ženě Allii Jonesové. Kvůli nevěře svého partnera Sama, kterého vykázala ze svého velmi drahého new- yorského bytu, musela z finančních důvodů podat inzerát na získání spolubydlící. Z několika přihlášených si vybrala Hedru Carlsonovou. Dívka se jí zdála slušná, spíše stydlivá a nenápadná, věřila, že jí nezpůsobí problémy a budou spolu dobře vycházet.
Po krátké době poznala, že na její spolubydlící je něco divného. Nepokrytě Allii zbožňovala, snažila se ji ve všem napodobit. Po čase poznala, že jí mizí věci, které si Hedra půjčuje. Také si opatřila stejné nebo podobné oblečení, jaké měla ona. Přicházely jí podivné anonymní telefonáty od mužů s obscénními návrhy, které ona neznala, ale oni znali její jméno. Pak došlo ke krádeži kreditních karet.
Časem zjistila o její spolubydlící podivné věci a její podezření se stupňuje. Sama je na pokraji fyzických a psychických sil, neboť Hedra ji vysává ze zdravého rozumu. Policie jí příliš nepomohla, muži zákona jí nerozumí a pokládají ji za přemrštěně paranoidní. Kromě detektiva seržanta Willa Kenedyho.
Kniha se dobře četla, byla napínavá, i když někdy se zabývala dost nudnými podrobnostmi. Čtyři hvězdičky.

ninano
06.03.2023 4 z 5

John Lutz je autor, který píše velice čtivě, i když jeho příběhy jsou mnohdy za hranicí uvěřitelnosti a reality. Kvůli tomu ubírám jeden bod. Tady mě trochu štvala hlavní hrdinka svou trpělivostí, hraničící spíš s hloupostí.


petraj30
14.02.2022 2 z 5

Jediná kladná věc této knihy je, že není moc obsáhlá, takže se dá přečíst během dopoledne. Bohužel, jinak je to hrůza.
O nikom nedokážu říct, že by mi byl sympatický. Co mi ale hodně vadilo, bylo jejich chování, jako by byli všichni nesvéprávní schizofrenici.
Od knihy jsem mnoho neočekávala, ale i přesto to bylo zklamání. Ostatní knihy od Lutze které jsem až dosud načetla, byly mnohem lepší. K této se už nevrátím. Byl to jeden velký omyl a velká nuda. Ani nevím, jak jsem to mohla dočíst do konce

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 20. 10.)

12.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Spolubydlící v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených408x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených13x
v Knihotéce194x
v Chystám se číst113x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

New York zfilmováno thrillery psychologické thrillery spolubydlící

Autorovy další knížky

John Lutz
americká, 1939 - 2021
2013  67%Spolubydlící
2010  83%Temnější než noc
2007  79%Noční host
2011  88%Série
2014  83%Zvrat