Tajemství přehled

Tajemství https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464122/bmid_tajemstvi-v8i-464122.jpg 4 833 833

Všichni občas potřebujeme někoho, kdo nás zachrání. Napínavé vyprávění o lidech v horách a horách mezi nimi, které už nejde obejít, ale dá se z nich spadnout a dá se v nich ztratit. Stejně jako v té šílené spoustě tajemství, co si v sobě pečlivě střeží dospělí i děti. Budete se modlit, aby vám aspoň někdo z nich něco prozradil a aby si řekl o pomoc hlasitěji než úplným tichem. Všichni občas potřebujeme někoho, kdo nás zachrání. Nejprodávanější česká spisovatelka současnosti Radka Třeštíková vystavěla ve své sedmé knize příběh plný napětí, bolestných otázek a charakterově dokonale vykreslených postav. Parta kamarádů a jejich dospívajících dětí řeší v odlehlé chatě staré konflikty, nové vztahy a neodpuštěné křivdy. Autorka vás ve svém zatím nejrozsáhlejším románu vezme na dlouhou cestu za tím největším tajemstvím.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (218)

LiLOn
04.05.2024 2 z 5

Dala bych raději 1,5 hvězdy, ale to tady, bohužel, nejde. Na knížku jsem se docela těšila - psychologický román s tajemstvími, znělo to výborně.

Bohužel, tím to skončilo. Kniha je zmatečná v podstatě už od začátku. Na straně 60 jsem měla nutkání nakreslit si, kdo s kým, jak a proč, abych se v tom vůbec nějak zorientovala a ani potom, co se všechny postavy sjely na jedno místo, to nebylo o moc lepší.

Celkové přehlednosti nepomohlo ani věčné skákaní mezi postavami a jejich myšlenkami a názory. Když jsou všechny postavy na jednom místě a baví se spolu, tak ještě budiž, ale když se baví A s B o C, která není přítomná a najednou se díváme do hlavy C, která se baví s D o 2km dál, to je fakt trochu moc.

Tajemství bylo v knize nemálo, to se zase musí nechat. A že to byla velká tajemství! Postavy si je tak bedlivě střeží, že celou knihu jenom naznačují a dožadují se jedna druhé, aby to na ně neřekli, takže se čtenář vlastně skoro nic nedozví.

Asi jediné pozitivum bych nechala, že se autorka nestaví na ničí stranu v rámci vztahů a problémů. Když se matka pohádá s teenagerem, kniha podává pohled obou a hodnocení zůstává na čtenáři. Škoda, že čtenář je tolik zaneprázdněn snahou se zorientovat, že už mu nezbývá kapacita na to zamyšlení se...

Konec... šel na pivo. Knize došly stránky, to ano, ale konec aby lupou pohledal, i když je dvakrát v knize označen - jeden pro každou část. Pořád přemýšlím, jestli Simonu jenom dohnal ten žlučník (pokud to vůbec byl žlučník), nebo sebou kompletně sekla, aby navýšila celkový počet mrtvol.

martineden
12.03.2024 3 z 5

Ze začátku mě kniha velmi bavila, říkala jsem si, co z toho asi vyleze a těšila se na horskou tematiku. Bohužel se kniha začala zamotávat, postavy i časy se dost pletly a nijak to ke čtenářskému zážitku nepřispělo. Jakoby si autorka říkala, kolik tam ještě může nacpat protivných postav... Bohužel i to téma hor se příliš nepovedlo. Je tam zmínka o vrcholu, který má skoro 3 500 metrů, to tedy nejspíš bude v cizině, jenže horská chata i horští záchranáři mluví česky a mají česká jména. Samozřejmě fikci autorka může použít, ale je to myslím zbytečné. Škoda. Škrtat, škrtat, škrtat a třeba jednou bude dílo této autorky lepší. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje. Uvidíme. Hůl úplně nelámu.


fruitbueno
29.02.2024 4 z 5

Jsou otázky, na které nejspíš nemáme chtít odpovědi. O tom a mnohém jiném Tajemství je. Spletitost postav mě bavila, celou dobu jsem si říkala, jestli jsou lidé doopravdy na sebe takoví psi, nebo je to autorská fikce. Autorka se dotýká důležitých témat, spoustu jich naťukává a hodnocení nechává čtenářům. Vztahy vykresleny asi takové, jaké opravdu bývají. Což je fakt psycho!

všechny komentáře

Související novinky (10)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022


E-knihy s jarní slevou až 40 %

25.04.2022


10 nejprodávanějších eknih (leden)

10.02.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství v seznamech

v Právě čtených17x
v Přečtených1 177x
ve Čtenářské výzvě455x
v Doporučených28x
v Knihotéce231x
v Chystám se číst292x
v Chci si koupit71x
v dalších seznamech9x