Tanečnice přehled

Tanečnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456200/bmid_tanecnice-z-donbasu-12K-456200.jpg 4 50 50

Tara je talentovaná ukrajinská tanečnice, která má před sebou zářivou kariéru. Nechybí jí zápal pro věc ani vytrvalost. Poté co se z Doněcka stane válečná zóna, musí uprchnout do České republiky a živit se tam za nelidských podmínek v bezútěšném prostředí jako dělnice. Jejím vysvobozením z tohoto pekla a cestou za splněním snu – tancem – se může stát malý leták nabízející v nedalekém baru místo barmanky a tanečnice. Zde se Tara seznámí s bývalou skvělou tanečnicí Marií, dříve vítězkou mnoha světových soutěží, dnes majitelkou taneční školy, která v ní obrovský talent rozpozná. A v Marii, bývalé šampionce s nelehkým osudem, se zároveň probudí dávno zapomenuté ambice vstoupit zase na světovou taneční scénu – i když teď pouze v roli trenérky. Jenže cesta ke slávě, případně i lásce a štěstí, je trnitá a dlouhá, protože Taře pod nohy stále hází klacky její minulost, objevující se vždycky v těch nejméně vhodných okamžicích. Co se vlastně před lety v Doněcku stalo? A jaké další jizvy na duši Tara skrývá?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanečnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

Val
27.04.2024 5 z 5

Příběh ukrajinské tanečnice Tary , která uprchla z rodné země před válkou je pro mě velmi příjemným překvapením.
A obzvláště proto , že je z pera českého autora . Michala Šefaru určitě budu sledovat dál a těšit se na další jeho knihy . Tato byla výborná.

vendy246
22.03.2023 3 z 5

Přečetla jsem na jeden zátah i přes to, že kniha není úplně dobře napsaná. Často divné dialogy, stylizace, moc emocí a zbytečně mnoho vět. Celou dobu to na mě působilo, jakobych četla špatný překlad. Tara a Martin se "nespojili", jen se o sebe "třeli". Jako fakt?:)

Kniha popisuje jednu hrůzu na druhou a čtenář je otřesen. Pro představu o vztazích mezi Ukrajinci a Rusy, o situaci na Ukrajině a uvědomění si, co mohou mít Ukrajinci za sebou a jaký život je často čeká u nás, stojí kniha za přečtení. Autorovi držím palce, aby trochu ubral, vyladil to a dozrál. Pět hvězd za námět, který je velice aktuální, bohužel.


Mona7741
23.12.2022 3 z 5

Bohužel musím říct, že mě kniha tolik nezaujala. Je pravda, že jsem se i chvílemi docela začetla, Taru jsem si poměrně zamilovala, ale ten Wau efekt se úplně nedostavil. Čekala bych více toho podsvětí, než podrobných informací ohledně tance. Kniha mě za srdce nechytila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

01.11.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tanečnice v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených62x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených7x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech2x