V jejím srdci svět se tříští přehled

V jejím srdci svět se tříští https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518701/bmid_v-jejim-srdci-svet-se-tristi-im2-518701.jpg 4 138 138

Jack Thatch je chlapec z Pittsburghu, jehož od smrti obou rodičů vychovává tetička Jo. O tom smutném výročí chodí navštěvovat jejich hrob. A právě na hřbitově se Jack osmého srpna 1984 ve svých osmi letech setká se zvláštní osmiletou Stellou Nettletonovou. Když ji uvidí sedět na lavičce s Dickensovými Nadějnými vyhlídkami, ještě netuší, jak zásadní význam toto seznámení bude mít. Z nepochopitelného důvodu začne být dívkou posedlý a chodí ji vyhlížet na hřbitov, nicméně znovu ji potká až po roce, opět osmého, na stejné lavičce. Dívku obestírají záhady a Jack se o ní marně snaží něco dozvědět. Potom se v jedenácti letech, po dalším setkání, probere v zastrčené uličce vedle strašlivě spáleného muže v nedotčeném oblečení. Případ vyšetřuje policejní detektiv Faustino Brier, jehož to nepřekvapí, protože oběti v tomto stavu nachází každoročně osmého srpna už po mnoho let. Daleko odsud mezitím vyrůstá ve výzkumné laboratoři další chlapec ve stejném věku, který vládne schopností tak děsivou, že ho drží v naprosté izolaci.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

She Has a Broken Thing Where Her Heart Should Be , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V jejím srdci svět se tříští. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (35)

Katania
08.04.2024 5 z 5

Kniha roku! Napínavé, kingovské a čtivé.

Ila117
04.04.2024 3 z 5

Má první kniha tohoto autora, ještě si od něj nějakou přečtu. Příběh se mi líbil, ačkoliv bych vypustila spoustu pasáží, např veškerou detektivní práci. Ta mě nudila, až uspávala. Raději bych četla jen v ich formě celou knihu, než takto, na střídačku, často mě to rušilo. Ale chápu, každý máme jiné chutě. Příběh Jacka, Stelly a Davida pro mě byl zajímavým, obzvlášť celkově nápad se schopnostmi. Autor detailně popisuje charaktery každé osoby.


Lukáš987
02.04.2024 5 z 5

Člověk si občas myslí, že ví, co přijde dál. Jde o stránky, jež se zdají předvídatelné, stejné. Chvíle, kdy jsou další stránky stejně jasné jako ty poslední a vy čtěte s jistotou, že před sebou nemáte nic nečekaného. Čtěte bez obav dál ... Jenže... J.D. udělá wau. A těchto 638 stránek do sebe zapadá jako puzzle.
Znáte ten pocit když si roztřídíte jednotlivé kousky, jimiž jsou tady kapitoly. Pak je pomalu dáváte dohromady. Pak si roztřídíte tvary to jsou naši hrdinové a celé to do sebe zapadne.
Tento příběh na pomezí hororu a thrilleru vás nenechá chladnými, obzvláště druhá polovina, která vám přitluče oči ke knize. J.D. umí upoutat čtenářovu zvědavost a pozornost. A tohle byla opět pecka.
A navíc ještě...(to už si přečtěte sami)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V jejím srdci svět se tříští v seznamech

v Právě čtených16x
v Přečtených159x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených15x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst198x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech4x