Černé léto přehled

Černé léto https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445431/bmid_cerne-leto-oEm-445431.png 5 740 740

Washington Poe série

< 2. díl >

Tilly a Poe jsou zpět – při policejním vyšetřování, které dostává Washingtona Poea do velkých potíží. Před šesti lety sehrál jako policejní důstojník v Cumbrii velkou roli v případě vraždy dcery slavného šéfkuchaře Jareda Keatona. Ačkoli její tělo nebylo nikdy nalezeno, Poe byl přesvědčen, že Keaton zabil svou osmnáctiletou dceru Elizabeth v restauraci, kterou společně vedli. Porota souhlasila a Keaton byl odsouzen na doživotí. Nyní se ale se žena, která se prohlašuje za Elizabeth Keatonovou, přihlásila místnímu policejnímu důstojníkovi. Jak se mohl Poe tak mýlit? Nebo nemýlil? Je stále přesvědčen, že měl o Jaredovi Keatonovi, okouzlujícím psychopatovi, pravdu. Ale s tolika důkazy, které se hromadí proti původnímu vyšetřování, je jeho práce těžší, než by si dokázal představit. Když však má na své straně Tilly, šance by se měly překlopit v jeho prospěch. Poe se chystá pracovat svým vlastním jedinečným způsobem a doufá, že najde chybu v Keatonově zjevně dokonalém plánu. Právě v momentě, kdy věci začínají pro Poea vypadat zvlášť bezútěšně, se Černé léto doopravdy projeví, a to díky mazané práci s příhem. Centrem dění je opět Cumbria, která v autorových rukou žije i dýchá a je důležitou součástí příběhu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Black Summer , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černé léto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (179)

Martule44
02.05.2024 5 z 5

Další skvělá lahůdka autora, který při vyšetřování zápletky vsadil opět
na sehranou dvojici Tilly a Poe. Jejich pracovní i přátelský vztah mě vskutku baví a díky nim se dá zhltnout i ta drsná stránka hrůzných činů, které odkrývají.
Báječné čtivo pro nadšence thrillerů !

evelýny
01.05.2024 3 z 5

Velmi popisné, loudavé, přesto čtivé. Loutkové divadlo s mojí fantazií pokračuje, však jiskra vtipů mezi vyšetřovateli se trochu vytrácí. Možná díky šílenosti spáchaného zločinu.
Nechutnost popisovaného by mohla směle sekundovat severským detektivkám. Zřejmě i v Británii nechtějí zůstat pozadu a drží se přímé úměrnosti. Čím větší magor, tím více za vlasy přitažený způsob vraždy. A já budu ještě dlouho přemýšlet, zda by tento zločin s analýzou DNA vyřešily šedé buňky mozkové.

P.S.: Intermezzo se strnadem zahradním oceňuji. Pro mě originální. Tím odpouštím krkolomný konec. Ať žije francouzská gastronomie. Já bych ale nekonzumovala.

Audiokniha: Martin Zahálka čte procítěně, tajuplně plíživě,. tentokrát s medovou příchutí.
,


Rosse
14.04.2024 4 z 5

Vztah mezi Poem a Tilly je naprosto geniální. Miluju jejich konverzace a nikdy se jich asi dostatečně nenabažím.

Ačkoliv jsem v závěru nebyla nijak extra překvapená, příběh byl sám o sobě super. Podle mě ještě lepší než první díl, i když autor nasadil laťku hodně vysoko. Navíc, každá kapitola vás nutí číst/poslouchat dál a dál.

Úvodní scéna s “ptáčkem byla na jednu stranu fascinující, ale také šokující a odporná. Přiznám se, že i mě se lehce zvedl kufr!

Nicméně, jak jednou začnete číst, už nepřestanete a do knihy se zamilujete - svým způsobem. :-)

Těším se, jak se nám budou postavy v dalších dílech rozvíjet a hlavně, jak nám další díl naváže na ukončení druhého dílu.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021


Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Citáty z knihy (1)

Dovol mi povědět ti příběh. Taky jsem cítil hněv k těm, kdo mi udělali něco špatného. Ale nenávist tě stravuje, aniž by ublížila těm, na něž je namířena. Je to jako vzít si jed a doufat, že umře tvůj nepřítel.


Kniha Černé léto v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených970x
ve Čtenářské výzvě73x
v Doporučených62x
v Knihotéce578x
v Chystám se číst295x
v Chci si koupit44x
v dalších seznamech7x

Štítky knihy

vraždy thrillery napětí krimi britská literatura

Autorovy další knížky

M.W. Craven
anglická, 1968
2019  86%Loutkové divadlo
2020  92%Černé léto
2021  92%Kurátor
2022  85%Mrtvá zóna
2023  94%Botanik