Chybný protokol přehled

Chybný protokol https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426975/bmid_chybny-protokol-D44-426975.jpg 4 131 131

Z deníků robokata série

< 3. díl >

„Koho by kdy napadlo, že bezcitný stroj na zabíjení bude čelit tolika morálním dilematům?“ Bezcitný stroj na zabíjení, kterého čtenáři této sci-fi sérii znají pod jménem Robokat, se opět vrhá do víru dobrodružství a nebezpečných situací. Jako už tolikrát předtím se bude i tentokrát pohybovat na hraně mezi nezájmem o okolí a rostoucím smyslem pro spravedlnost a zodpovědnost. Unaví Robokata neustálý konflikt s lidmi a dovede ho k naprosté apatii, nebo vytrvá v hledání důkazů proti těm, kteří mají na svědomí smrt nevinných lidí, a dokáže, že lidskost lze zrovna tak ztratit, jako získat? Martha Wells mistrně odkrývá tajemná zákoutí robotovy duše a nechává nahlédnout do myšlenkových pochodů někoho, kdo nechce mít s lidmi nic společného, ale přitom se poddává tak běžným lidským projevům, jako je vztek, soucit, sympatie a hlavně zdravá dávka ironie.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Rogue Protocol , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chybný protokol. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

QEDS
28.03.2024 4 z 5

Super pokračování příběhu robokat. Když zhodnotím předešlé dva díly, tak tento byl nejméně zábavný, ale to neznamená automaticky, že byl špatný. Jen jsem se tolik nebavil. Děj jako takový pěkně pokračuje a pomalu se dostáváme do finále a odhalujeme další střípky celkového příběhu. Robokat se začíná čím dál více podobat lidské bytosti, ale z nějakého důvodu si to ještě sám neuvědomuje i když to na čtenáře křičí z každé druhé jeho reakce.

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Chybný protokol byl pro mě zatím nejzábavnější díl této série. Bylo by chybou hodnotit tuto knihy a vlastně celou sérii jako nějaké vážné sci-fi. Jde především o čistě nenáročné a zábavné čtení. Takový sci fi brak.
Nechyběla hromada akce, soubojů, špionážních zápletek, napětí a zvratů. Bavily mě Robokatovi ironické poznámky i otázky vztahů robotů a lidí (jakkoliv povrchní zde zpracování bylo).
Co mi na hlavní postavě dlouhodobě nesedí je posedlost seriály, která se už opravdu začíná zajídat. A předstírání, že robot na sledování seriálů a čtení knih potřebuje stejně času jako člověk. Nicméně podobné nedokonalosti k braku patří a mě tenhle díl prostě neskutečně bavil.
Pět hvězdiček pro nenáročnou sci-fi akci plnou zvratou. Pokud k Robokatovi budete přistupovat s otevřenou myslí a nečekat žádnou hloubku, tak si ho prostě musíte zamilovat.


JP
11.12.2023 2 z 5

E03. Opět se setkáváme s robokatem, v epizodě, kde se toho děje méně, než ve vašem oblíbeném dvacetiminutovém sitcomu. Největší záhadou pro mě je, že nevím, proč tomu vlastně věnuju (obětuju / v aztéckém pojetí) čas, když mi přijde, že jednak nechápu co a proč se tam vlastně děje, než že mám sledovat to, jak Martha Wells epizodicky dojí fanoušky jednoho solidního nápadu po x knih a vlastně se jí to daří i nedaří. Anotace mě baví, protože ve vás budí dojem, že to skutečně o něčem je, ale spíše než příběh, je to o ztotožnění se s ideou za příběhem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Chybný protokol v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených174x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených7x
v Knihotéce176x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit14x

Autorovy další knížky

Martha Wells
americká, 1964
2019  70%Výpadek systémů
2019  77%Proces změny
2020  75%Chybný protokol
2020  81%Strategie úniku
2023  76%Střet myslí