Záhada zadního pokoje přehled

Záhada zadního pokoje https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179130/zahada-zadniho-pokoje-179130.jpg 4 104 104

Román o ženě, která odhaluje rodinné tajemství. Kristína prožila osobní tragédii a vzápětí další životní zklamání. Aby se vzpamatovala, utřídila si myšlenky a zjistila, zda muž, kterého miluje, je skutečně ten pravý, odjela na měsíc do domu svých prarodičů. Při jeho prohlídce objevila v jedné z místností, zadním pokoji, spoustu haraburdí, a tak se pustila do úklidu. Přitom našla deník, který si psala jedna z jejích tet, Judita, která zemřela ještě jako dítě. Jakmile se však o něm a o zadním pokoji zmínila komukoli z rodiny, všichni ji nabádali, aby místnost nechala být. Co se tam kdysi stalo? A jak to souvisí s Juditinou smrtí? Proč se všichni zadnímu pokoji vyhýbají a snaží se ji od dalšího pátrání odradit?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Záhada zadního pokoje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

jana-cisarova
01.05.2023 5 z 5

Kniha, která mne zaujala svým vyprávěním o tajemství jedné rodiny. Autorka vypráví paralelně dva příběhy, jeden ze současnosti, druhý z padesát let staré minulosti.
Kristina prožila těžkou životní tragedii, která ji velmi psychicky zasáhla. Po ní zažila další zklamání, než se objevil muž, kterého si zamilovala a jejich vztah se zdá velmi krásný a nadějný. Přesto odjede na měsíc pryč z Bratislavy, do domu svých prarodičů, kde si chce utřídit myšlenky.
Dům má své staré tajemství. Je v něm jeden pokoj, o kterém se nesmí nikdo zmínit. Kristina pátrá po tom, co se v tom pokoji stalo. Najde deník jedné ze svých tet, která zemřela ve dvanácti letech.
Kristina se pouští do pátrání po tom, co se tenkrát stalo. Matka i dvě tety, matčiny sestry, mlčí. Jak dlouho bude trvat, než objeví rodinné tajemství, než přinutí tři žijící sestry prolomit jejich mlčení.
S vyřešením starého rodinného prokletí, zbavení se viny každé z nich, se uzavírá i Kristinin příběh lásky a poznává, že muž, kterého miluje, je ten, se kterým si dovede představit svou budoucnost.
Krásně napsaná kniha, kterou nelze odložit, dokud není přečtena celá.

Lenka4
27.02.2023 2 z 5

Počáteční lehká duchařina se záhy zcela vytratila. Zůstalo jen úmorné čekání na to, kdy se konečně tázaní rozhodnou odpovídat na otázky, Kristína dočte deník a někdo pošle příšernou Vandu kamsi. Pochopit jednání postav je občas těžké. K celkovému nedobrému dojmu přispívá i hodně slabé literární zpracování.


Dalia
07.09.2022 5 z 5

Příjemné odpočinkové čtení, ve kterém nechybí ani špetka napětí. Moc pěkné!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Záhada zadního pokoje v seznamech

v Přečtených157x
ve Čtenářské výzvě20x
v Doporučených8x
v Knihotéce98x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x