Čepel azylu přehled

Čepel azylu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496889/bmid_cepel-azylu-TXu-496889.png 4 60 60

Zákon Azylu série

< 2. díl >

„Použij cokoli, co funguje, a přežij!“ – to je heslo lovců nadpřirozených monster. Lovec samotář Benedikt musí opět přistoupit na spolupráci s loveckou organizací Azyl, když vyšetřuje zmizení ducha a vraždu exorcisty. Případ ho zavede ze současné Prahy do Španělska a k setkání s temperamentní lovkyní, která touží po pomstě.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čepel azylu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Cteme_s_Terkou
včera 5 z 5

DÍLY SÉRIE AZYL NA SEBE DĚJOVĚ V PODSTATĚ NIJAK NENAVAZUJÍ, ALE MOHOU SE VYSKYTNOUT MÍRNÉ SPOILERY NA PŘEDCHOZÍ DÍL.
Vítám vás u dnešní recenze, ve které se podíváme na další knihu ze světa Azylu, tentokrát s názvem Čepel Azylu od tuzemské autorky Lucky Lukačovičové, které tímto opět děkuji za možnost zjistit, co vše máme společné.
Zároveň také děkuji za poskytnutí knihy k recenzi vydavatelství Epocha.
Pojďme už ale na samotné hodnocení.

Tento díl pro mě osobně byl malinko slabší. Začínám zjišťovat, že přestávám zvládat ohvězdičkování knih, protože mi připadá hodnotnější ten samotný názor, než jejich počet, ale použiju to zde… knížka byla skvělá, ale jak jsem psala, za mě asi tak o půl hvězdičky horší, než ta předchozí. Pro představu se ale pořád držíme na 4,5 hvězdičky, což je za mě krásné skóre.
Knížka mě svým způsobem naštvala. Vlastně tedy spíše autorka. Protože se rozhodla pomučit mou nejoblíbenější postavu celé série. Moje první zpráva Lucce, když jsem to začala číst byla něco ve smyslu, „jestli ho hodláš zabít, tak mi to rovnou řekni, ať se ušetřím.“ Ale autorka naštěstí neochudí celou sérii o perfektní hlášky, takže se vrhnu i na díl třetí.
Autorka opět ukázala, že i u nás můžou vzniknout báječné knihy. V této knize máme opět naše staré známé hlavní postavy, ale nový případ. Možná je důvod, proč je kniha u mě trošičku níž ten, že nemá tak pochopitelného záporáka, jako jednička, kde byl „démon“ prostě totálně boží, až mi ho bylo po „talismanu“ líto.
Stále je ale vidět, že Lucka UMÍ psát a že se oplatí ji číst. Opět jsem si příběh extrémně užila a měla jsem problém se od knihy odtrhnout. A teď už jen smutně čekám na třetí díl, který ještě není ani na cestě a minimálně další dva víkendové dny nebude.

Doporučila bych knihu?
Ano, jasně že ano.
A komu?
Všem, kteří mají rádi tuzemskou tvorbu, první díl Azylu, démony, monstra, lovce, vztahy, přátelství a dobrodružství.

Více najdete na:
https://ctemesterkou.cz/2024/06/01/cepel-azylu-lucie-lukacovicova/

Snílek1980
17.05.2024 5 z 5

Tento díl mě bavil úplně stejně jako první. Opět jsem ocenila dobrodružnou duchařinu spojenou s poznáváním cizích zemí. Ještě víc mě však baví různorodí hrdinové. Hlavně Golemka a lovec monster Benedikt, který má navzdory své profesi obdivuhodnou empatii k nejrůznějším entitám. Moc se mi líbí, že navzdory temnějším tématům čiší z knížky smysl pro spravedlnost bez chladné necitelnosti a síla přátelství.


katallinka
08.05.2024 3 z 5

Vzala jsem knihu asi v blbé době, připadalo mi, že jsem podobný příběh už několikrát četla. Opět velmi oceňuji, že se jedná o fantasy, která využívá české nadpřirozené bytosti, ale v poslední době jsem jich četla hodně, takže tento příběh mě tolik nezaujal.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Kouzlo všité do šatů a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čepel azylu v seznamech

v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst46x
v Chci si koupit16x
v dalších seznamech2x