Zátopek přehled

Zátopek
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478567/bmid_zatopek-3DQ-478567.jpeg 4 39 39

Knihu napsal Jiří W. Procházka podle filmového scénáře Davida Ondříčka, Alice Nellis a Jana P. Muchowa. Fenomenální běžec Emil Zátopek posunul hranice lidských možností, je čtyřnásobným olympijským vítězem a držitelem mnoha světových rekordů. Jeho výkon z olympiády v Helsinkách, kdy vyhrál závody na 5 km, 10 km i maraton, asi už nikdo nikdy nepřekoná. Ale znáte i jeho osobní příběh? Dynamické vyprávění sleduje Zátopka v prolínajících se časových milnících obsahujících jeho vzestupy i pády. Zachycuje i temnější rysy jeho povahy. Poznejte příběh sportovní legendy, jež dosáhla nemožného. Zátopek chtěl prostě jen běhat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zátopek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (14)

skark
29.01.2024 3 z 5

Neholduji sportu, ani jsem se o Zátopka nikdy nijak extra nezajímala. Vyslechla jsem jako audioknihu a musím říct, že Martha Issová načetla skvěle! Jde o velmi zjednodušený příběh nadšeného sportovce a opravdu jen rámcově popisuje léta jeho sportovní kariéry od začátků až po vrchol. Příběh je ale hezký, dobře se poslouchal. Jediné, co mi vadilo bylo přeskakování mezi dvěma obdobími, což ve výsledku ani nemělo žádný hlubší význam... Pro mě takové příjemné odpočinkové poslouchání s vědomím, že je o skutečném člověku.

Hermiona419
14.07.2022 5 z 5

Nikdy jsem se o takové věci, jako je sport nezajímala, ale tahle kniha mě chytla a zároveň opravdu velmi mile překvapila. Důležité momenty jak ty osobní, tak ty sportovní, jsou zde krásně napsány a popsány, mně jako laikovi, který není žádný odborník na Zátopka, s přehledem stačí. Film jsem ještě neviděla, takže nemohu posoudit, co je lepší, ale určitě se na něj v brzké době podívám. Děkuji za tuto výbornou knihu!


markal
03.06.2022 2 z 5

Od knihy, která popisuje legendu českého sportu jsem čekal víc. Plochý příběh se čte o to hůř, že jednotlivé kapitoly neustále přeskakují 20 let dopředu a zpět, přičemž děj mezi sebou nemá žádnou souvislost. Film jsem neviděl, ale kniha mě neoslovila.

všechny komentáře

Související novinky (3)

Sedm knižních novinek, které by vám neměly uniknout

23.08.2021


Zátopek - příběh slavného běžce

20.08.2021


Knižní novinky (33. týden)

15.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zátopek v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x