Zemři, Kaine: Stín přehled

Zemři, Kaine: Stín
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/522206/bmid_zemri-kaine-stin-208-522206.png 5 18 18

Zemři, Kaine série

< 2. díl

Nikomu se nesvěřuj. Ničemu nevěř, dokonce ani tomu, čeho se můžeš dotknout. Nevěř ani sama sobě. Nevíš, kdo vlastně jsi. Matyldiny životní jistoty se jedna po druhé tříští během několikaměsíční krvavé cesty napříč provinciemi Kanady. Kým je ve skutečnosti člověk vedle ní? Kdo je ona sama? Čemu ještě vůbec může věřit? Věci nejsou tím, čím se zdají být, a ten, kdo Matyldu sleduje, už má s lidskou bytostí pramálo společného. Matylda prchá a pokouší se zametat stopy. Učí se obnovit ztracené schopnosti. Rezignuje, ale znova se staví na nohy. Tváří v tvář smrti bojuje divoce, zákeřně a bez ohledu na vlastní život. Zbývá jí poslední karta, jediný možný zoufalý krok.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zemři, Kaine: Stín. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Vlasta71
30.05.2024 4 z 5

Opět se setkáváme s Matyldou a Sajnem. Tentokráte putují po celé Kanadě a za nimi zůstávají neobvyklá úmrtí. Mají s tím něco společného? Čemu ještě může Matylda věřit?

kniznistranky
01.05.2024 5 z 5

Druhý díl duologie Zemři, Kaine začíná tam, kde první díl končí a děj hezky navazuje. Ocitáme se v Kanadě a spolu s hrdiny objevujeme legendy severoamerických indiánů, staré mýty, tajemství a magii. Matyldě už nezbývají žádné jistoty. Netuší kdo je ona, kdo je člověk po jejím boku, ani co všechno ji ještě čeká než dojde klidu. Propletenec tajemství a záhadna ze Svatyně pokračuje i ve Stínu.

Návrat k příběhu Matyldy byl hezký a těžký zároveň. Autorka tuto svou duologii zaplnila spoustou detailů, které je třeba si pamatovat z prvního dílu a dávat na ně pozor i během čtení toho druhého. Svatyně a Stín jsou lehce rozdílné, každá kniha je trochu jiná, ale spolu tvoří originální dechberoucí mysteriózní příběh, který vás pohltí. Je to těžší čtení na pozornost, proto vyžaduje vnímavého čtenáře, který pochytí co nejvíce detailů a zapamatuje si je. Pokud by si některá série zasloužila více čtení před finálním čtenářovým hodnocením, pak právě tato. Jedno čtení je málo!

Ludmila Svozilová má vypravěčský dar. Při popisech starých indiánských legend se ocitnete daleko za oceánem, v Kanadě, u ohně, kdy starý indián vypráví o historii kmenů, o kmenových radách a hierarchii. Spojení s přírodou, duchy a magií. Vírou. Bude se vám tajit dech nad tajemstvími a nebude vás přestávat štvát nedůvěryhodnost hlavní hrdinky, která stejně jako autorka neprozradí ani slůvko navíc, než je v danou chvíli třeba.

Po dočtení mám pocit, jako bych stále neměla všechny informace, jako by mi jedno čtení nestačilo a musela číst znovu. Pochytat všechny ty střípky a detaily, kterých jsem si při prvním čtení nevšimla. Náznaky, které byly a nevšimla jsem si jich.

O opravdu dobrých knihách, těch nejlepších, by čtenář po dočtení chtěl říci tolik věcí, ale nenachází ta správná slova. A přesně tak to mám já s touto knihu - celou duologií Zemři, Kaine. Nezbývá, než si příběh Matyldy přečíst znovu. A už teď se těším na to, až se s ní i se všemi ostatními zase znovu setkám.


Kristina.W
02.04.2024 5 z 5

Oproti prvnímu dílu, který informace dávkuje postupně a držel moji pozornost celou dobu, jsem se s první polovinou knihy nevídaně prala. Putování po kanadských jezerech se trochu moc táhlo, strašidelné prvky už na mě tolik nefungovaly a úzkostně depresivní ladění hlavní hrdinky mi bránilo se začíst. Mystických náznaků je mnoho, ale vysvětlení, alespoň částečného, se dočkáme až později, takže jsem se trochu ztrácela a vlastně jsem ani moc nebyla zvědavá, kam ty tajnosti povedou. Vše se pak ale zlomilo, částečná vysvětlení přicházela spolu se záplavou dalších informací a skvěle načasovanými zvraty. Od poloviny jsem už knihu nedokázala odložit a kochala se nádherně propleteným, logickým, zvráceným příběhem s přiměřenou dávkou erotiky a v tomto díle i sposty nadpřirozena! Celá duologie se mi ve výsledku ohromně líbila, určitě si ji s odstupem přečtu ještě jednou a užiju si všechny podrobnosti. A okamžitě objednávám další autorčinu knihu, protože mě prostě lapila. Děkuji za fantastický zážitek!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)

17.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zemři, Kaine: Stín v seznamech

v Přečtených18x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Ludmila Svozilová
česká, 1959
2021  73%Achernar
2022  91%Zemři, Kaine: Svatyně
2015  100%Hledá se autor bestselleru 2015
2019  82%Sběračka kostí
2023  96%Zemři, Kaine: Stín