Nákaza přehled

Nákaza
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31428/bmid_nakaza-vkZ-31428.jpg 4 257 257

Byli tu vždy. Upíři. V ústraní a temnotě. Čekali. Teď přišel jejich čas. Během týdne dostanou Manhattan. Za měsíc celou zemi. Za dva měsíce – celý svět. Boeing 777 přiletí na letiště JFK v New Yorku a v pořádku roluje k terminálu, když tu se najednou letadlo zastaví a systémy přestanou reagovat. Všechny rolety v okénkách jsou zatažené, nikde žádné světlo, komunikační kanály utichly. Pozemní personál tápe ve zmatku, než konečně povolá na pomoc tým pro vyšetřování biologických hrozeb. Na palubu letadla vstupuje Dr. Efraim Goodweather, šéf týmu, a z toho, co tam najde, mu ztuhne krev v žilách. Co se děje, naopak dobře chápe Abraham Setrakian, starý pán, který přežil holocaust, pak se stal vídeňským profesorem a nakonec zastavárníkem ve Španělském Harlemu. Ví, že v tuto chvíli začíná válka… Rozhoří se monumentální bitva s vampýřím virem, který zamořuje ulice New Yorku. Doktor Goodweather, ke kterému se přidá Setrakian a pestrá hrstka bojovníků, se musí pokusit nákazu zastavit a zachránit město, v němž žijí i jeho manželka a syn. Vizionářský tvůrce oskarového filmu Faunův labyrint Guillermo del Toro a spisovatel, nositel Hammettovy ceny, Chuck Hogan společně vložili svou fantazii do smělého, epického románu o děsivé bitvě mezi člověkem a vampýrem, který ohrožuje veškeré lidstvo. Toto je první díl napínavé trilogie a neobyčejného mezinárodního vydavatelského počinu.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Strain , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nákaza. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

CharlesWard
25.03.2024 4 z 5

Neskutečně chytlavá prvotina.

ludek.n
13.12.2023 3 z 5

Řídící věž mezinárodního letiště JFK ztratila s letem 753 z Berlína do New Yorku kontakt krátce po přistání. Přivolaní záchranáři objevili na palubě letadla s výjimkou čtyř přeživších všechny mrtvé. Jediný Abraham Setrakian tuší, co se na palubě letadlo stalo. Do New Yorku dorazilo nejstrašnější zlo, jaké kdy lidstvo poznalo. Guillermo del Toro ve spolupráci s Chuckem Hoganem dali dohromady děsivý příběh v duchu těch nejlepších tradic B-čkových hororů. Použijeme-li filmové analogie, zkombinovali Noc oživlých mrtvol se Stínem upíra a Smrtící epidemií, přidali trochu apokalyptických vizí, nějaké ty historické odkazy, drásající mezilidské vztahy a samozřejmě partu ke všemu odhodlaných zachránců civilizace, a na světě je Nákaza., coby první díl trilogie Zhoubný kmen. Upřímně, docela se povedla, jen kdyby zasáhl odpovědný redaktor a donutil pány trochu text zahustit a proškrtat. Toho hraní si okolo hlavní dějové linie je prostě příliš mnoho a román na mnoha místech ztrácí tempo. Namísto okamžité úderné akce nabídne zdlouhavé vyjasňování si postojů, rodinné tragédie a hlasování o důvěře. Ještě to není ztracená varta, ale má to k ní nebezpečně blízko.


Erlif
16.11.2022 4 z 5

Vlastně nevím, jak tuhle knížku hodnotit, kdysi jsem viděla seriál, který je podle knížky natočený a překvapivě se knižní předlohy držel... Uvidíme, co další díly.

Čtivé to bylo, jen jsem byla ochuzená o překvapení. A asi si umím představit, kdybych to četla a neviděla seriál, že trnu a jsem zvědavá, co z toho bude... :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nákaza v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených330x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených21x
v Knihotéce225x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech6x