Zloděj snů přehled

Zloděj snů
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38152/bmid_zlodej-snu-yuh-38152.jpeg 4 22 22

Dobrodružný příběh, jehož protagonistou je český malíř a ilustrátor amerického Západu 2. pol. 19. století - Bohuslav Kroupa (1828-1912). Kniha opatřena doslovem o malíři Bohuslavu Kroupovi a jsou zde také reprodukovány jeho dvě kresby.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zloděj snů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Barza
03.12.2021 5 z 5

Po knize Bílý indián o první cestě českého botanika Albrechta Vojtěcha Friče do Jižní Ameriky (mimochodem rovněž doporučuji!!!) jsem se zájmem a zvědavostí sáhla po Zloději snů. Jméno malíře Bohuslava Kroupy mi bylo do té doby neznámé. Kniha je psána velice čtivě, napínavě. Čte se o to lépe, že v ní čtenář vidí krajana, skutečně žijící osobu. Předčítala jsem synům před spaním a vždy byli nespokojení, že nemohu skončit v tom nejnapínavějším. Při čtení jsme si o příběhu i povídali, jak se kdo a proč zachoval apod. Navíc jsme se dověděli o dalším zajímavém Čechovi ve světě, který byl u nás ne zcela doceněný. Rozhodně doporučuji!!!

DomYell
10.03.2020 3 z 5

Lehke prijemne cteni. Nikdy jsem jmeno Bohuslav Kroupa nejspise neslysel (nebo si to nepamatuji), avsak jeho osobni pribeh je velice zajimavy. Zpusob, jakym byla kniha napsana mi velice vyhovoval a i pribeh samotny.


Džerkys
12.08.2017 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila, některé pasáže mohly být delší více rozpracované, například odchod od indiánů. Pěkné připomenutí malíře Bohuslava Kroupy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zloděj snů v seznamech

v Přečtených33x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x