Zadrž dech…

recenze

Zadrž dech (2024) 5 z 5 / vendy6619
Zadrž dech

Tahle kniha se ke mě vlastně dostala nádhernou náhodou! Příběh je to jiný, ale zboznuju to. Když mi totiž úžasná a talentovaná Michala Ries napsala už jsem ji znala z dřívějška díky jejím jiným knihám ke kterým jsem zatím neměla šanci se dostat. A díky Naše nakladatelství i momentálně u nás vyšla její první přeložená kniha Zadrž dech ve slovenském originále ji možná znáte Zadrž dych. A já? Teď jsem ochotna za tuhle knížku prodat duši ďáblu!

Marina má za sebou složitou minulost! Prošla si peklem, ale stejně má pocit, že na ni minulost číhá na každém kroku. A ve chvíli kdy se objeví na prahu její práce… se musí rozhodnout jestli uteče nebo bude bojovat! A nebude to mít vůbec lehké.

Já vlastně nemám co říct. Už z prvních kapitol na nás kouká příběh plný neštěstí, zlomených srdci a naděje.
Je to knížka, která se čte naprosto sama a u které nebudete vědět jestli se smát nebo brečet… nejlépe obojí dohromady. U téhle knížky budete sledovat jak Marina se svými minulými démony bojuje a jak se snaží, aby ji minulost nedohnala.
Každá další stránka odhaluje další a další složitější téma se kterým si ale autorka vyhrála naprosto precizně, s citem a je tak dokonale napsané, že budete proklínat dobu, kdy byste měli knížku odložit. Nejde to! Věřte mi. Nahlédnout nestačí a vždycky, když si řeknete, že ještě jednu kapitolu… skončíte na konci se zlomeným srdcem, které dokázala Marina zahojit.
Trochu jsem netušila jak se postavit k hlavnímu hrdinovi Marcelovi. Protože ty začátky… Ach Marceli! Ty jsi mi dal pořádnou lekci.
A miluju Renku! Ta ženská je někdo v kom jsem se tak šíleně viděla až mě to děsilo. A Blaženku! Každá postava si mě něčím získala.

Knížka je vtipná, bolestivá a krásná ukázka tématu, které se nikomu nechce otevírat, protože je tak tabu jak jen může být. A takových knížek… chci víc!

Jen tedy na něco se musím zeptat a je to něco co vám dojde později při čtení! Ona se vážně šla podívat na mop?

Smála jsem, měla jsem slzy na krajíčku a lituju, že jsem ji slupla za jeden den.
A ač byl konec předvídatelný… jsem nadšená jak k němu autorka přistoupila! Skoro mě až mrzí, že tohle je standalone a nemá žádné další pokračování.
A teď závidím všem kdo neskutečně talentovanou Míšu objevíte! Protože stojí za to. Doufám, že se brzy dostanu k dalším jejím knihám, protože tohle je talent!
Slovenská autorka, kterou byste měli objevit a nepustit.
Míšo. Nepřestaň nikdy psát! Nikdy!

„Kdybys byla tím člověkem, žila jeho život, měla jeho minulost, myslela a cítila jako on, zachovala by ses stejně jako on.“

Pusťte se do příběhu. Zadržte dech a doufejte, že ho ke konci knihy objevíte znovu.


Zadrž dech Zadrž dech Michala Ries

Talentovaná autorka Michala Ries vstoupila na literární scénu skvělou romantickou sérií Na útěku, která se setkala s mimořádným čtenářským ohlasem. Její nový román opět nabízí poutavé čtení o tom, jak složité jsou mužsko-ženské či... více


Komentáře (0)

Přidat komentář