Damsel neboli Mladá dáma

recenze

Mladá dáma (2024) 4 z 5 / vendy6619
Mladá dáma

Chci v první řadě moc poděkovat nakladatelství Cosmopolis a nakladatelství Grada za to ze se téhle knihy zhostili a přeložili. Protože po filmu je to to první co jsem si chtěla okamžitě přečíst.

Myslím, že nemusím moc představovat tenhle příběh, který proletěl světem, instagramem a vším co známe. Protože víme co se tam odehrává… drak, temno, magie… prostě všechno co chceme od dobré fantasy!

A tady asi budu hodně srovnávat film a knížku. Film jsem totiž viděla jako první a hned několikrát a okamžitě jsem si to zamilovala. S Millie v hlavní roli je to totiž naprostá pecka!
Jenže jak už bývá zvykem nikdy není knížka stejná jako film. A tady to není jinak.

Už od začátku bych si totiž Millie představovala jako Elodii, protože je to tvrdohlavá holka se svými názory.
Prostředí bylo fantasticky popsáno. Stejně tak jako to proč se dějí v království všechny ty špatné věci a co tomu předcházelo.
A myslím, že i když se držela filmová předloha držela té knížky víceméně věrohodně… ten knižní konec. Ten tomu srazil hodnotu asi nejvíc. Na mě to bylo asi nějak moc. I přesto chválím myšlenku a jak to autorka všechno propojila.
A ač ve filmu mi pár postav lezlo na nervy… tady jich značně ubylo. A některé jsem si i oblíbila víc.

I přesto doporučuji. Možná maličko víc film než knížku, ale stejně tohle byla jednohubka na jedno odpoledne. Takže pokud se chcete vydat do světa plný draků, princů a princezen, intrik a i trochu té lásky… tohle bude pro vás.


Mladá dáma Mladá dáma Evelyn Skye

Elodie nikdy nesnila o palácích a přepychu. Jako dědička chudého vévodství moc dobře ví, co to znamená hlad a bída. Když ji ale požádá o ruku okouzlující princ bohatého ostrovního státu Aurea, bez váhání přijme. Vždyť sňatek s Hen... více


Komentáře (0)

Přidat komentář