Celá pravda přehled

Celá pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487667/bmid_cela-pravda-61u-487667.jpeg 4 204 204

Ona dává všanc svoji kariéru, on může přijít o všechno. A přesto jeden z nich lže. Když se tým inspektora Adama Fawleyho začne zabývat obviněním ze sexuálního obtěžování na Oxfordské univerzitě, všichni si myslí, že dobře vědí, o co půjde. Záhy však zjistí, že se hluboce mýlili. Protože tentokrát je obviněna žena, úspěšná akademička a špička ve svém oboru, a obětí je pohledný student, dobře stavěný hráč ragby. Při vyšetřování se však začínají objevovat rozpory ve výpovědích obou stran a zdá se, že čistý štít nemá ani jedna z nich. Celá aféra se navíc začíná propírat na sociálních sítích, a tak inspektor Fawley musí při pátrání po pravdě závodit s časem. Netuší však, že hlídat by si měl především své nejbližší. Jeho rodinu začínají dohánět stíny minulosti — v povzdálí někdo trpělivě čeká na příležitost, jak se Fawleyho jednou provždy zbavit…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

The Whole Truth , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Celá pravda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

lucie.svobodova
08.05.2024 4 z 5

Již 5. případ Adama Fawleyho, kdy se tentokrát přesuneme na půdu Oxfordské univerzity. Padlo zde totiž obvinění ze sexuálního obtěžování…to by mohla být “parádní aféra.
Člověk by s tím mohl být díky předsudkům rychle hotový, ale zde padlo obvinění na ženu. Obviněnou je úspěšná akademička a obětí pohledný student, hráč ragby, takže rozhodně žádné tintítko, které by mohlo být lehkou obětí.
Jak se věc skutečně má?
Objevují se totiž rozpory ve výpovědích. A vypadá to, že úplně nevinně v tom nebude ani jeden.

Stane se to, co by každý asi čekal - celá situace se začne propírat na sociálních sítích a teď je na Adamovi a jeho týmu, aby to celé co nejrychleji rozlouskl.

Nesmí u toho ale zapomínat ani na své nejbližší, jeho rodinu totiž dohání stíny minulosti a najde se někdo, kdo trpělivě vyčkává, aby se Fawleyho zbavil .

Pomůže Adam svému týmu nebo se bude muset věnovat jiným záležitostem? Na to si odpověď budete muset již nalézt v knížce.

Nerada se opakuji, ale tahle série je pro mě sáhnutí po jistotě. Obdivuji autorku jak dokáže pokaždé vykreslit děj, dát mu drive, spoustu možných cest ve vyšetřování, vždy je příběh zamotaný a postupně nám ho rozplétá a vy jen čekáte s čím vlastně v závěru přijde tentokrát .

Hlavní dějová linka vyšetřování zneužívání je zde doplněna vedlejší (ale neméně důležitou a napínavou) linkou, která se týká přímo Adama a jeho okolí, se kterou jsme mohli počítat už z minulého dílu.

Jako vždy nalezneme obohacení v přepisech výslechů, kresbách, diskuzích na sociálních sítích a dalších.

Tak si k tomu pojďte sednout a pokusit se rozluštit jak to ve skutečnosti celé bylo, myslím si, že budete stejně překvapení jako já.

janastok
31.03.2024 4 z 5

Dobrá detektivka plná falešných stop, vygradované, trochu uspěchané finále a epilog, který jako vždy vše mění.


Hvězdinka
20.10.2023 4 z 5

Další případ inspektora Fawleyho, další díl, který si udržuje svoji vyšší laťku. Příběh mě bavil, prolínalo se tu více linek, vše logicky vyústilo v jednu. Těším se na další knihu.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Celá pravda v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených245x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených12x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit41x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

vraždy znásilnění

Autorovy další knížky

Cara Hunter
anglická
2018  83%Někdo blízký
2019  88%V temnotě
2020  89%Není úniku
2021  87%Takový hněv
2022  85%Celá pravda