Někdo blízký přehled

Někdo blízký https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385481/bmid_nekdo-blizky-Zul-385481.jpg 4 827 827

Psychologické drama. Vědí, kdo to udělal. Možná si to ještě neuvědomují. Ale vědí to. Když osmiletá Daisy Masonová zmizí během oslavy z domu, inspektor Adam Fawley dobře ví, že v devíti případech z deseti je pachatelem někdo blízký. A Daisyina rodina je přinejmenším zvláštní – matka se při výslechu zoufale snaží udržet zdání normálnosti, kdežto otec je chladný a nepřístupný. A pak je tu Daisyin mladší bratr, zakřiknutý a nemluvný… Inspektor Fawley hraje o čas a snaží se najít jakoukoli stopu, ale dívka jako by se propadla do země – nikdo nic neviděl, nikdo nic neví. Ale všichni mají na událost svůj názor a zdá se, že každý skrývá nějaké tajemství.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Close to home , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Někdo blízký. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (246)

Dandulka
16.05.2024 5 z 5

Celou dobu jsem doufala ve šťastný obrat. Děj byl napínavý a čtivý do samého konce. To mám ráda. Zdá se, že jsem objevila novou super sérii.

lucie.svobodova
27.04.2024 5 z 5

Osmiletá Daisy zmizela během rodinné oslavy. Nikdo neví kam, nikdo neví kdy přesně a nikdo neví, jestli odešla sama.
Případ dostává na starost inspektor Adam Fawley, a ten moc dobře ví, že dle statistik v 9 z 10 případů za takové zmizení může někdo blízký. Někdo kdo má k dítěti opravdu blízko a dítě mu důvěřuje. Někdo z rodiny, soused nebo blízcí přátelé rodičů.

A rodina Daisy je ještě k tomu opravdu - řekněme - zvláštní, její matka se snaží za každou cenu vypadat normálně, až to nepůsobí přirozeně, otec je chladný, odtažitý, vulgární a mladší bratr je absolutně nemluvný, zakřiknutý.
Má z něčeho strach?
Viděl něco? Nebo ve zmizení hraje větší roli?
Během výslechu se dozvíme postupně mnoho zajímavých informací, a také tajemství.

Inspektor dělá co může, ale jakoby se po dívce slehla zem. Nikdo nic neviděl, nikdo nic neslyšel, ale všichni si o tom myslí své. A zdá se, že každý něco skrývá.

Zaujalo mě, že autorka do děje zakomponovala i sociální sítě a diskuze na nich, vše působilo ještě o to víc reálněji.

Postavy (a především jejich charaktery) a to, jak to v rodině funguje, je vykresleno tak dobře, že jsem si každou chvíli myslela, že to udělal někdo jiný. A mysleli si to i vyšetřovatelé, ti museli pátrat všemi směry, a že jich nebylo málo.
Detektiva jsem si oblíbila, je to obyčejný chlap, který se netváří jako něco víc, je sympatický a především empatický. A mohu prozradit, že i on má nějaké to tajemství…
Celkově i zbytek vyšetřovacího týmu jsem si oblíbila, narozdíl od rodiny.

Kniha je čtivá, plná napětí, zvratů, stránky ubíhají jedna za druhou, člověk by mohl říct, že téma je už “okoukané a nemá už co nového nabídnout, ale autorka to zvládla a v závěru knihy se konal i pověstný wow efekt, který jsem nečekala, ale - vyvolal ve mně několik otázek, na které jsem nedostala odpověď… což je dle mého škoda a mohl být propracovanější.


aktak1203
23.04.2024 5 z 5

Za mě hodně dobrá detektivka. Zajímavý konec. Přečteno za 2 dny.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Říjnové knižní novinky (22. - 28.)

22.10.2018


Blíží se Knihománie

08.10.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Někdo blízký v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 064x
ve Čtenářské výzvě95x
v Doporučených36x
v Knihotéce408x
v Chystám se číst466x
v Chci si koupit110x
v dalších seznamech10x