Zpovědi přehled

Zpovědi https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529989/bmid_zpovedi-65a11b9449166.jpg 4 22 22

„Manami zemřela. Ale nebyla to nehoda. Manami byla zavražděna. A její vrahové jsou mezi vámi.“ Poté, co Júko Moriguči, třídní učitelka 7.B základní školy S, zrušila své zasnoubení, se jejím jediným štěstím stala její čtyřletá dcera Manami. Ta ale tragicky zemřela na školním pozemku, a tak se Júko rozhodla ze školy odejít. Nejdříve si její žáci ale musí vyslechnout její zpověď. Vypráví příběh, který vyvrací vše, co si mysleli, a uvádí do pohybu svou ďábelskou pomstu. Tou ale román Zpovědi teprve začíná. Matka oběti, rodina vraha, spolužačka či vrah osobně, ti všichni vyprávějí o událostech několika měsíců a postupně odkrývají šokující okolnosti jedné tragédie a jejích následků. Spravedlnost, trest, zoufalství, mateřská láska a konfrontace jedné učitelky s jejími žáky, která navždy změní jejich životy a ohrozí bezpečí celé školy.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Confessions , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zpovědi. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Janinkniznisvet
dnes 5 z 5

Knihu jsem dostala na recenzi od Knihy Dobrovský. Zároveň jsem ji četla v rámci společného čtení. Příběh se skvěle četl napínavý od začátku do konce. Typy na vrahy se mi střídali ale pak už jsem měla jen jeden a ten se vyplnil. Každá kapitola měla svůj pohled té dané osoby , což se mi moc líbilo. Konec byl wau. Chci další knihu autorky. Všem doporučit.

Galloway
dnes 4 z 5

Můj první japonský thriller. Ze začátku jsem si musela zvyknout na styl vyprávění knihy, ale postupem času jsem tomu přišla na chuť.

Dalo by se říct, že to je jedna dlouhá přímá řeč, kdy všechny hlavní postavy vypráví stejný příběh ze svého pohledu. Což je opravdu skvělé. Vidíme pohled všech zúčastněných, prožíváme jejich pocity a poznáváme jejich důvody.
Příběh jako takový moc popisovat nechci, abych z toho nic neprozradila, i když na jazyku mám tolik slov. Po dočtení knihy vznikne velké zamyšlení, kdo je tedy viník. Je to matka, která ve svém synovi vyvolává pocity, že není dostatečně dobrý? Nebo je to matka, která svého syna opustila, a ten touží po jejím návratu a uznání? Nebo to jsou samotní chlapci, kteří to všechno naplánovali? Nejspíš každý má alespoň malou vinu na tom, co všechno odehrálo. Šílené ale je, čeho jsou děti schopné, aby dosáhly uznání nebo lásky svých rodičů.

Konec příběhu mohl být trochu více rozepsaný, nechává ve vás trochu pocity neznáma, tápete, co se doopravdy stalo. Na druhou stranu to ve vás zanechá ten pocit, kdy zavřete knihu a říkáte si: „Co se to teď sakra stalo?“

4*/5*

https://www.instagram.com/turnovapetra/


lucie.svobodova
dnes 5 z 5

Malá kniha plná napětí, která bortí veškeré předsudky vůči japonské literatuře .

„Manami zemřela. Ale nebyla to nehoda. Manami byla zavražděna. A její vrahové jsou mezi vámi.“
—-
Po přečtení tohoto začátku anotace jsem věděla, že si knihu musím přečíst, i přes to, že japonskou literaturu normálně nevyhledávám.

Júko, třídní učitelka 7. B zrušila zasnoubení a tak se jejím jediným štěstím stala její malá dcerka Manami. Ta však tragicky zemřela na školním pozemku a tak se Júko rozhodla ze školy odejít. Nejprve si žáci musí poslechnout její zpověď. Vypráví příběh a do pohybu uvádí svou pomstu.

Byla smrt Manami nehoda nebo za touto hrůzou stojí opravdu promyšlený čin?

Máme zde vyprávění z více pohledů a postupně se nám odhalují šokující okolnosti jedné velké tragédie a jejích následků.

Spravedlnost, trest, zoufalství, mateřská láska a konfrontace jedné učitelky s jejími žáky, která navždy změní jejich životy a ohrozí bezpečí celé školy.

Máte pro chování a činy hlavní hrdinky nějakou špetku porozumění nebo jste jejím chováním zhnusení?

Kniha je to velmi čtivá, plná zvratů a wow okamžiků, každou chvíli mě něco překvapilo, šokovalo. Máme zde dokonale ukázáno, jak důležitá je psychická pohoda a jak nás v celém životě ovlivňuje naše dětství a vztahy s blízkým okolím.

Na styl autorčina psaní jsem si musela chvíli zvykat, chyběla mi zde například přímá řeč, ale po chvíli mě příběh tak pohltil, že už jsem to ani nevnímala.

„Kde jsou ty doby, kdy byli děti opravdu nevinné.“

všechny komentáře

Související novinky (1)

Rebel, Samotářka a další knižní novinky (16. týden)

14.04.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zpovědi v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených25x
v Doporučených1x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

japonská literatura

Autorovy knížky

Kanae Minato
japonská, 1973
2024  85%Zpovědi