Vytoužená smrt přehled

Vytoužená smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509601/bmid_pripady-inspektora-fawleyho-63cac422b469a.jpg 5 159 159

Inspektor Adam Fawley a jeho tým bojují s časem. Co když je ve vězení nevinný člověk? Na tísňovou linku je hlášena střelba na odlehlém statku. Když na místo dorazí policisté, čeká je děsivý pohled na mladého muže s prostřelenou hlavou. Vyšetřování však postupuje pomalu — oběť se totiž nedaří identifikovat, nemá u sebe doklady, peněženku ani telefon. Podle starších manželů ze statku šlo o lupiče, ale inspektor Adam Fawley tuší, že pravda bude složitější. Ve výpovědi manželského páru se navíc začínají objevovat nesrovnalosti. Vědí snad něco víc? Navíc se brzy ukáže, že existuje spojitost mezi zastřeleným mužem a jistým mediálně známým případem z minulosti. Vyšetřovatelé začnou závodit s časem: musí případ vyřešit rychleji, než se stane terčem mediálního honu za senzací. Není totiž vyloučeno, že jejich kolegové při vyšetřování předchozího případu neodvedli dobrou práci a poslali za mříže nevinného člověka. A takové chyby veřejnost neodpouští. Někdy vražda není to nejhorší, co se může stát.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Hope to Die , 2022


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vytoužená smrt. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

lucie.svobodova
09.05.2024 5 z 5

Na tísňovou linku byla uprostřed noci nahlášena střelba na odlehlém statku. Policisté okamžitě vyráží na místo a čeká je opravdu děsivý pohled. Když dorazí na místo, neochotně jim otevře starší muž a pustí je dál… A to co najdou v kuchyni… Pohled dopadá na mladého muže s prostřelenou hlavou.
Kdo to je? Co zde dělal? A co se vůbec stalo?
Identifikace se nedaří, protože u sebe oběť nemá nic, dle čeho by se mohla provést - žádná peněženka, doklady ani telefon. Není to divné?

Manželé žijící na statku tvrdí, že šlo o zloděje. Myslíte si, stejně jako Adam, že tak jednoduché to nebude? Nebo je to pravda a šlo o nutnou sebeobranu?
Tak pocit, že to není jen tak, vám ještě umocní fakt, že výpovědi manželů se začínají rozcházet. Říkají pravdu? Nebo si vše vymysleli? Či něco mezi tím?

A co víc? Vyšetřovatelé brzy objeví něco, co by mohlo celou věc zkomplikovat, obzvlášť, pokud se v tom začnou hrabat média.
Zjistíme totiž, že současný vyšetřovaný případ souvisí s případem z minulosti. A nevypadá to vůbec dobře. Není totiž vyloučeno, že kolegové při vyšetřování udělali chybu… takovou, která se veřejností nedopouští. Opravdu za mříže poslali nevinného člověka?

Jak jsme u autorky zvyklý, čeká nás plno napětí, zvraty a jen vyčkáváte, co přijde dál. A co víc? Příběh je inspirovaný skutečnými událostmi .

Rozhodně celou sérii řadím k mým oblíbeným, Adam se tedy přidává k Erice od R. Bryndzy a ke Kim od A. Marsons.

veronika4001
16.04.2024 5 z 5

Kniha bez kapitol, příběh oddělován třemi tečkami. To jsou úvodní znaky Cary Hunter.
Proč je kniha tak čtivá? Nejprve cesta vlakem tam a zpět, poté doma. Pořád samé čtení. U všech jejích děl s Adamem Fawleym jsem dala pět hvězd, teď tomu nebude jinak.
..."Sladká svoboda."
Lhaní jí připadá stejně přirozené jako dýchání...
Někdy mohou vězeňské dozorkyně pomoci. Ale komu a jak?
Zapojeno je mnoho osob, a to vzroste na důležitosti šetření případu.
Na příbězích Cary Hunter se mi líbí poslední zúčtování. Jen bych nerada v dalších knihách série přišla kvůli přeložení o Adama Fawleyho a jeho tým.
A Chloe Sargentová? Skvělá posila policejního týmu, jíž autorka propůjčila jméno od skutečné osoby - dívky bojující s rakovinou.
Možná se autorka mohla v příběhu zmínit o Carterovi. Trochu se na něj pozapomnělo vzhledem k tomu, jak se zachoval k Chloe (podvod?).
Snad to jsou tak trochu otevřená vrátka k dalšímu dílu, v němž bychom se s Carterem a Chloe mohli setkávat. Nuda by to nebyla. Alespoň doufám, soudě podle tohoto dílu.


janastok
07.04.2024 4 z 5

Další dobrý díl série. Pomalejší tempo, klasické pátrání, originální zápletka. A ovšem nezbytný epilog.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pověst potížistky, Ve stínu popela a další knižní novinky (13. týden)

26.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vytoužená smrt v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených196x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst98x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech7x

Autorovy další knížky

Cara Hunter
anglická
2018  83%Někdo blízký
2019  88%V temnotě
2020  89%Není úniku
2021  87%Takový hněv
2022  85%Celá pravda